01.02.2024

usklađenja poslovnih interesa i očuvanje prirode!

1706786121_360-istria_projekat-solarna-elektrana.jpg


   Dok se svijet suočava s izazovima klimatskih promjena i sve glasnijim pozivima za očuvanje okoliša,
unatoč fokusu na nekretnine, 360 Istria je prepoznala potrebu za promjenom paradigme i odlučila se angažirati u održivom razvoju. Prepoznali smo mogućnost usklađenja poslovnih interesa i očuvanjem prirode, postavljajući temelje za inovativan pristup koji ne samo da podržava ekološke ciljeve već donosi dodatnu vrijednost našem poslovanju.

   Kroz međunarodnu suradnju, tvrtka je uspjela privući investitora, čije je iskustvo u obnovljivim izvorima energije ključno za ostvarivanje značajnog projekta - solarne elektrane, u srcu Istre.
Tvrtka investitor sa sjedištem u Češkoj, čije ime za sada ostaje tajna, ima bogato iskustvo u obnovljivim izvorima energije, te donosi tehnologiju koja će osigurati uspješnost ovog projekta.
Ovaj spoj lokalnog znanja i stranih resursa predstavlja zlatnu kombinaciju koja otvara put prema održivoj i čistoj budućnosti za Istru, kako bi još dugo i ne bez razloga zadržala krilaticu Terramagica!

   Odabirom lokacije za ovaj projekt, tvrtka 360 Istria pokazala je ne samo svoju predanost obnovljivim izvorima energije,
već i njihovu brigom za očuvanje prirode naše Istre.
Sveti Petar u Šumi, malo pitoreskno mjesto smješteno u srcu Istre, postaje ne samo središte čiste i održive energije već i atraktivna destinacija koja će dodatno potaknuti interes investitora u regiji.
Njegova blizina obali Jadranskog mora pruža nevjerojatno bogate izvore sunčeve energije, što čini ovo područje idealnim za solarnu elektranu.

   Unatoč ambicioznoj viziji, 360 Istria suočila se s izazovima uzrokovanim nereguliranim zakonima, koje nisu pratile potrebu na području obnovljivih izvora energije,
čime se stvara otpor i neusklađenost lokalnih zajednica/općina s zakonodavstvom Republike Hrvatske, što stvara ozbiljne prepreke za napredak.
Ova situacija i dozvoljena mogućnost sa dvojakim tumačenjem zakona ne samo da usporava razvoj, već često rezultira nepotrebnim zastojevima i potencijalnim gubitkom interesa stranih invetitora.
Međutim odlučnost i upornost tvrtke nadvladala je ove prepreke, postavljajući primjer ostalima kako se nositi s izazovima.
Svakako ovim putem želimo se zahvaliti i lokalnoj zajednici i čelnicima istoimene općine, bez čije dobre volje i suradnje realizacija ne bi bila moguća.

   Ovaj potez predstavlja pravi preokret u proizvodnji energije u regiji, a svi znakovi ukazuju na to da će imati dubok i dugotrajan pozitivan utjecaj na okoliš.
Ovo je epilog koja nam svima daje nadu u stvaranje čišćeg i zelenijeg sutra!

   Možemo zaključiti da nastojimo prilagoditi naše usluge kako bismo odgovarali specifičnostima svakog poslovnog okruženja, budući da razumijemo da svaka tvrtka ima jedinstvene potrebe i poslovne ciljeve.
uz naglasak kontinuiranog prćenja dinamike poslovnog okruženja, kako bi naši klijenti bili korak ispred, identificirali prilike za investicije i smanjili rizike.

   Kroz suradnju s 360 Istria, klijenti ne samo da ostvaruje strateške prednosti na tržištu, već i grade dugoročnu konkurentsnu prednost na tržištu!

360 Istria nije samo agencija!